Kan inte fatta att man kan bli delad i så många delar?

Delar av glädje och sorg, ljus och mörkret, gott och ont. . . Hur många motsägelser kan finnas på en och samma person?

Gud, varför måste jag kämpa gemständigt med dessa ändan? Om jag väljer att vara i mitten, vad händer då? Är jag båda däran?

 

 Jag går ut. Solen skiner och frosten gör det svårt att andas. Hjärtat gläds åt den vackra synen. Skulle kunna leva så en evighet! Fågel kvittrig hörs någonstans. Cornelis sjunger Polaren Pär.

Plötsligt står du där i ett hörn, hur kom du in i min värld? Har du alltid varit där i ett hörn? Nej, nu blandar du det hela. . .är det sommar eller vinter? Hur vill du ha det? Jag föredrar sommar, men det är vintern. Kan inte jag välja vad jag vill?

 

Ja det är vinter, en vacker vinter. Men du finns ändå i ett hörn, då var det sommar i vintern. Men vinter med sin renlighet tar dig hitt, till mig. Gud, vad gör du med oss? Kan inte du låta saker och ting vara som de är? Ja, vi har väl båda ändan. Du får väl välja själv.

 

Hur som hels, glädjen finns när jag tänker på dig. Men, tänker du på mig? Eller det gör det samma? Måste jag bry mig om vad du tänker eller känner? Hur många former av kärleken finns? Kan vi älska utan att bli älskade? Vem älskar du i tystnad?

 

Luften är tunn och du vandrar igenom tiden. Varje andetag känns som en klunk av dig. Men finns du verkligen där, i ett hörn? Vinden rör mig i ansiktet. Solen tränger sig genom molnen och värmer mina tankar. Du fans där i ett hörn, sommar var det i vintern.

Annonser